نارسایی قلبی

فرآورده های طبیعی /قلبی عروقی/ نارسایی قلب

 

نارسایی احتقانی قلب یک بیماری پیشرونده مزمن است که بر قدرت پمپاژ عضله قلب تأثیر می گذارد. شما چهار ناحیه در قلب دارید. نیمه بالایی قلب شما از دو دهلیز و نیمه پایینی قلب از دو بطن تشکیل شده است. بطن ها خون را به اندام ها و بافت های بدن پمپاژ می کنند و دهلیز ها با گردش خون از بقیه بدن، از بدن خون دریافت می کنند.

نارسایی هنگامی ایجاد می شود که بطن شما نتواند حجم خون کافی را به بدن پمپ کند. این بیماری می تواند تهدید کننده زندگی باشد و اگر مشکوک به این بیماری هستید سریعا به پزشک مراجعه کنید. لذا با توجه به اهمیت این بیماری ما در این مقاله به بررسی علل و عوامل این بیماری پرداخته و با معرفی باکیفیت ترین محصولات طبیعی موجود در داروخانه آنلاین نسخه اول به شما در درمان این بیماری یاری می رسانیم. 

علائم نارسایی احتقانی قلب چیست؟

در مراحل اولیه نارسایی احتقانی قلب، به احتمال زیاد هیچ تغییری در سلامتی خود مشاهده نخواهید کرد. اگر شرایط شما پیشرفت کند، تغییرات تدریجی در بدن خود مشاهده خواهید کرد.

علائمی که ممکن است در ابتدا متوجه شوید شامل خستگی، تورم در مچ پا و پاها، افزایش وزن، افزایش نیاز به ادرار ، به خصوص در شب است و علائمی که نشان می دهد وضعیت شما بدتر شده است شامل ضربان قلب نامنظم، سرفه شدید، خس خس، تنگی نفس می باشد و علائمی که نشان دهنده یک بیماری قلبی شدید است شامل درد قفسه سینه که از قسمت بالای بدن تابش می کند، تنفس سریع و پی در پی، پوستی که آبی به نظر می رسد و این به دلیل کمبود اکسیژن در ریه های شما است و همچنین غش کردن می باشد.

علائم نارسایی قلبی در کودکان و نوزادان

تشخیص نارسایی قلبی در نوزادان و کودکان خردسال دشوار است. علائم ممکن است شامل موارد زیر باشد:

۱) تغذیه ضعیف

۲) تعریق بیش از حد

۳) تنفس دشوار

این علائم به راحتی به عنوان عفونت تنفسی قابل درک نیست. رشد ضعیف و فشار خون پایین نیز می تواند نشانه های نارسایی قلبی در کودکان باشد.

نارسایی احتقانی قلب چگونه درمان می شود؟

شما و پزشک می توانید بسته به سلامت کلی و میزان پیشرفت بیماری خود، درمان های مختلفی را در نظر بگیرید.

داروهای نارسایی احتقانی قلب

چندین دارو وجود دارد که می تواند برای درمان CHF مورد استفاده قرار گیرد، از جمله مهار کننده های ACE ، بتا بلاکرها و موارد دیگر.

مهار کننده های ACE

مهار کننده های آنزیم مبدل آنژیوتانسین (ACE) رگهای خونی باریک را باز می کنند تا جریان خون را بهبود بخشند. اگر نمی توانید مهار کننده های ACE را تحمل کنید، گشاد کننده های عروق گزینه دیگری است. ممکن است یکی از موارد زیر برای شما تجویز شود:

۱) بنازپریل (لوتنسین)

۲) کاپتوپریل (کاپوتن)

۳) انالاپریل (واسوتک)

۴) فوزینوپریل (مونوپریل)

۵) لیزینوپریل (زستریل)

۶) کویناپریل (اکوپریل)

۷) رامیپریل (آلتاس)

داروهای مهار کننده ACE را نباید بدون مشورت با پزشک با داروهای زیر مصرف کرد، زیرا ممکن است باعث واکنش نامطلوب شود:

۱) داروهای ادرار آور تیازید زیرا می تواند باعث کاهش اضافی فشار خون شود.

۲) ادرار آورهای Potassium-sparing: این داروهای ادرار آور می توانند باعث تجمع پتاسیم در خون شوند، که ممکن است منجر به ریتم غیر طبیعی قلب شود. به عنوان مثال می توان به موارد زیر اشاره کرد: ریامترن (دیرنیوم)، اپلرنون (اینسپرا) و اسپیرونولاکتون (آلداکتون).

۳) داروهای ضد التهاب غیر استروئیدی (NSAIDs): NSAID ها مانند ایبوپروفن، آسپرین و ناپروکسن می توانند باعث احتباس سدیم و آب شوند. این ممکن است اثر مهار کننده ACE بر فشار خون شما را کاهش دهد.

این یک لیست مختصر و کوتاه است، بنابراین همیشه قبل از مصرف هر داروی جدید با پزشک خود صحبت کنید.

مسدود کننده های بتا

بتا-بلاکرها کار قلب را کاهش می دهند و می توانند فشار خون را کاهش دهند و ریتم سریع قلب را کاهش دهند.

این ممکن است با موارد زیر حاصل شود:

۱) آتنولول (تنورمین)

۲) کارودیلول (کورگ)

۳) متوپرولول (لوپرسور)

۴) نبیولول (بیستولیک)

بتا بلاکرها باید با احتیاط با داروهای زیر مصرف شوند، زیرا ممکن است باعث واکنش نامطلوب شوند:

۱) داروهای Antiarrhythmic: این می تواند اثرات قلبی عروقی، از جمله کاهش ضربان قلب را افزایش دهد. به عنوان مثال آمیودارون (Nexterone)

۲) داروهای ضد فشار خون: این داروها همچنین ممکن است احتمال اثرات قلبی عروقی را افزایش دهند و شامل لیزینوپریل (Zestril)، کندزارتان (Atacand) و آملودیپین (Norvasc) باشند.

۳) داروهای ضد روان پریشی: داروهای ضد روان پریشی خاصی مانند تیوریدازین (ملاریل) نیز ممکن است در برخی افراد باعث فشار خون پایین شود.

۴) فنتورا (فنتانیل): این ممکن است باعث فشار خون پایین شود.

۵) کلونیدین (کاتاپرس): کلونیدین ممکن است باعث فشار خون بالا شود.

برخی از داروها ممکن است در اینجا ذکر نشده باشد. همیشه باید قبل از مصرف هر داروی جدید با پزشک خود مشورت کنید.

داروهای ادرار آور

داروهای ادرار آور میزان مایعات بدن شما را کاهش می دهند. نارسایی احتقانی قلب می تواند مایعات بدن را بیش از حد لازم حفظ کند.

پزشک شما ممکن است موارد زیر را توصیه کند:

۱) دیورتیک های حلقه ای: اینها باعث تولید ادرار بیشتر در کلیه ها می شود. این کمک می کند مایعات اضافی از بدن شما خارج شود. به عنوان مثال می توان به فوروزماید (لاسیکس)، اسید اتاکرینیک (ادکرین) و تورسماید (دمادکس) اشاره کرد.

۲) داروهای ادرار آور Potassium-sparing: این مواد در عین حفظ پتاسیم  به خلاص شدن از شر مایعات و سدیم کمک می کنند. به عنوان مثال می توان به تریامترن (دیرنیوم)، اپلرنون (اینسپرا) و اسپیرونولاکتون (آلداکتون) اشاره کرد.

۳) داروهای ادرار آور تیازید: این ها باعث بزرگ شدن رگ های خونی می شوند و به بدن کمک می کنند مایعات اضافی را از بدن خارج کند. به عنوان مثال می توان به متولازون (زاروکسولین) ، اینداپامید (لوزول) و هیدروکلروتیازید (میکروزاید) اشاره کرد.

جراحی ها و اقدامات

اگر داروها به خودی خود مثر نباشند، ممکن است اقدامات بیشتری لازم باشد. آنژیوپلاستی، روشی برای باز کردن رگ های مسدود شده می باشد. همچنین ممکن است متخصص قلب شما جراحی ترمیم دریچه قلب را در نظر بگیرد تا به دریچه های شما کمک کند تا به درستی باز و بسته شوند.

علائم نارسایی احتقانی قلب

همانطور که گفته شد، علائم اولیه نارسایی احتقانی قلب ممکن است خیلی قابل توجه نباشد. به عنوان مثال:

۱) مایعات اضافی در بافت های بدن مانند مچ پا، پا یا شکم

۲) سرفه یا خس خس سینه

۳) تنگی نفس

۴) افزایش وزن که نمی توان آن را به چیز دیگری نسبت داد

۵) خستگی عمومی

۶) افزایش ضربان قلب

۷) کمبود اشتها یا احساس حالت تهوع

۸) احساس گیجی یا گمراهی

دلایل نارسایی احتقانی قلب چیست؟

نارسایی احتقانی قلب ممکن است در نتیجه سایر شرایط سلامتی باشد که مستقیماً بر سیستم قلبی عروقی شما تأثیر می گذارد. به همین دلیل انجام معاینات سالانه مهم است تا خطر ابتلا به مشکلات قلبی را کاهش دهد، از جمله:

۱) فشار خون بالا (فشار خون بالا): هنگامی که فشار خون شما از حد طبیعی بالاتر باشد، ممکن است منجر به نارسایی احتقانی قلب شود.

۲) بیماری عروق کرونر: کلسترول و انواع دیگر مواد چربی می توانند عروق کرونر را که شریان های کوچکی هستند که خون به قلب می رسانند، مسدود کنند. این امر باعث تنگ شدن عروق می شود.

شرایط دریچه قلب

دریچه های قلب شما با باز و بسته شدن، جریان خون از طریق قلب را تنظیم می کنند تا خون از داخل اتاق ها خارج و خارج شود.

دریچه هایی که به درستی باز و بسته نمی شوند ممکن است بطن های شما را مجبور به کار بیشتر برای پمپاژ خون کنند.

شرایط دیگر

در حالی که بیماری های مرتبط با قلب می توانند منجر به نارسایی احتقانی قلب شوند، ظاهراً شرایط غیر مرتبط دیگری نیز وجود دارد که ممکن است خطر را افزایش دهد.

این شامل:

۱) دیابت

۲) بیماری تیروئید

۳) چاقی

عفونت های شدید و واکنش های آلرژیک نیز ممکن است در نارسایی احتقانی قلب نقش داشته باشند.

رایج ترین انواع نارسایی احتقانی قلب کدامند؟

نارسایی احتقانی قلب چپ متداول ترین نوع نارسایی احتقانی است. این اتفاق زمانی رخ می دهد که بطن چپ خون را به درستی به بدن شما پمپاژ نمی کند. با پیشرفت شرایط، مایعات در ریه های شما جمع می شوند که تنفس را دشوار می کند. دو نوع نارسایی قلبی چپ وجود دارد:

۱) نارسایی سیستولیک قلب هنگامی اتفاق می افتد که بطن چپ نتواند به طور طبیعی منقبض شود. این میزان نیروی موجود برای فشار خون به گردش خون را کاهش می دهد. بدون این نیرو، قلب نمی تواند به درستی پمپ کند.

۲) نارسایی دیاستولیک یا اختلال عملکرد دیاستولیک زمانی اتفاق می افتد که عضله در بطن چپ سفت شود.

تصویر تورم مچ پا به علت نارسایی احتقانی قلب

هنگامی که قلب قادر به پمپاژ خون به طور موثر نیست، خون می تواند در رگ ها و بافت ها گیر کند. خون و مایعات دیگر می توانند در مناطق خاصی باعث تورم (ادم) شوند. مچ پا، پاها و شکم مکان های متداولی هستند که می توانند متورم شوند.

چگونه می توان از نارسایی احتقانی قلب جلوگیری کرد

برخی از عوامل بر اساس ژنتیک ما است، اما سبک زندگی نیز می تواند نقش داشته باشد. چندین کار وجود دارد که می توانید برای کاهش خطر نارسایی قلبی یا حداقل تأخیر در شروع آن انجام دهید.

۱) از استعمال سیگار خودداری کرده یا آن را ترک کنید. اگر سیگار می کشید و قادر به ترک آن نیستید، از پزشک خود بخواهید محصولات و خدماتی را که می توانند به شما کمک کنند توصیه کند.

۲) یک رژیم غذایی متعادل داشته باشید. یک رژیم غذایی سالم برای قلب غنی از سبزیجات، میوه ها و غلات کامل است. شما همچنین در رژیم غذایی خود به پروتئین نیاز دارید. مواردی که باید اجتناب شود عبارتند از: نمک (سدیم)، قندهای اضافه شده، چربی های جامد،

ورزش

ورزش هوازی می تواند سلامت قلب شما را بهبود بخشد.پیاده روی، دوچرخه سواری و شنا فرم های خوبی از ورزش هستند. اگر مدتی است که ورزش نکرده اید ، فقط با ۱۵ دقیقه در روز شروع کنید و سرعت خود را بالا ببرید.

مراقب وزن خود باشید

داشتن چاقی یا اضافه وزن می تواند برای قلب شما مضر باشد. از یک رژیم غذایی سالم پیروی کنید و به طور منظم ورزش کنید. اگر وزن مناسبی برای بدن خود ندارید، با پزشک خود در مورد نحوه کاهش وزن خود صحبت کنید.

سایر مراحل پیشگیرانه

فقط در حد متوسط الکل بنوشید و از مصرف داروهای غیرقانونی دوری کنید. هنگام مصرف داروهای تجویز شده، دستورالعمل ها را به دقت دنبال کنید و هرگز بدون نظارت پزشک دوز خود را افزایش ندهید.

نارسایی احتقانی قلب چگونه تشخیص داده می شود؟

پس از گزارش علائم خود به پزشک ، ممکن است آنها شما را به یک متخصص قلب ، یا متخصص قلب ارجاع دهند. متخصص قلب شما معاینه جسمی را انجام می دهد که شامل گوش دادن به قلب شما با استتوسکوپ برای تشخیص ریتم های غیر طبیعی قلب است.

برای تأیید تشخیص اولیه، ممکن است متخصص قلب و عروق آزمایشات تشخیصی خاصی را برای بررسی دریچه های قلب و رگ های خونی شما تجویز کند. انواع آزمایشات برای تشخیص بیماری های قلبی وجود دارد. از آنجا که این آزمایشات موارد مختلفی را اندازه گیری می کنند ، ممکن است پزشک برای تهیه تصویر کاملی از وضعیت فعلی شما چند مورد را توصیه کند.

گیاهان و مکمل های بیماری قلبی

در اینجا چند مکمل غذایی وجود دارد که ممکن است به شما در کاهش خطر ابتلا به بیماری قلبی کمک کند:

۱) کوآنزیم Q10

کوآنزیم Q10 ماده ای شیمیایی است که نقش مهمی در توانایی سلول در استخراج انرژی از غذا دارد.

۲) اسیدهای چرب امگا ۳

اسیدهای چرب امگا ۳ مواد مغذی ضروری هستند که به کاهش التهاب ناشی از تصلب شرایین کمک می کنند. آنها همچنین سطح تری گلیسیرید را کاهش می دهند. منابع معتبر نشان می دهند که مصرف اسیدهای چرب امگا ۳، که معمولاً در ماهی یافت می شود، با کاهش فشار خون و  چربی خون، از جمله تری گلیسیرید پایین تر و کاهش مرگ و میر ناشی از بیماری های قلبی مرتبط است.

۳) چای سبز

قرن هاست که مردم دنیا به دلیل فواید آن برای سلامتی، چای سبز مصرف می کنند. عصاره چای سبز همچنین به صورت مکمل به صورت کپسول در دسترس است.

۴) انار

مانند چای سبز، آب انار قرن هاست که با این اعتقاد که میوه قرمز یاقوتی سلامتی را تقویت می کند ، مصرف می شود.

?در طب سنتی برای درمان نارسايی قلبی از گیاه دارویی سرخ ولیک و نیز داروهای گیاهی ترکیبی (دم آلبالو+ذرت+ خارخاسک+پونه) نام برده شده است.

امروزه این گیاهان دارویی با روش های علمی شناسایی، جمع آوری و عصاره گیری شده و به منظور سهولت مصرف ما، توسط شرکت های داروسازی به شکل های دارویی رایج ساخته شده اند.

☘️ داروهای گیاهی:  CRATAGOL ,CARDIOTON ,CRATAVIL  CRATONIC-S, CRATASIN,CRATAEGUS از عصاره خشک سرخ ولیک به شکل های قرص یا قطره تهیه شده است و به منظور درمان نارسایی قلبی به کار می رود.

☘️پودر گیاهی DIURETIC حاوی دم آلبالو، کاکل ذرت، میوه خارخاسک و برگ پونه است كه در تخفیف نشانه های خیز در نارسایی احتقانی قلب و کم‌کاری کلیه، عفونت های دستگاه ادراری و کمک به دفع سنگ های مجاری ادرار و فشار خون بالا کاربرد دارد.

 

منابع:

 

https://www.healthline.com/health/congestive-heart-failure

https://www.healthline.com/health/heart-disease/herbs-supplements

 

فهرست